Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2018

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


Лъжеучители и Лъжепророци

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

Лъжеучители и Лъжепророци

Писане  moisei on Пон Окт 01, 2012 2:19 pm

Всеки днешен пророк който пророкува не според писанията в библията е лъжепророк , такъв пророк пророкува от своето си сърце . В библията има достатъчно пророчества които ни дават ясна насока какво ще се случи в бъдеще време , тоест в наши дни .

21. А вместо него ще се издигне един нищожен човек, на когото няма да отдадат царска почит, а той ще дойде във време, когато са спокойни, и ще завладее царството чрез ласкателство.
22. И със силата на потопа ще бъдат пометени и строшени пред него - да! - дори и сам военачалникът на завета.
23. И след като сключи с него съюз, ще постъпва измамно; защото ще излезе и ще надделее само с малко хора.
24. Във време, когато са спокойни, ще дойде в най-плодородните места на областта и ще извърши това, което не са извършили бащите му или прадедите му; ще раздели между тях грабеж, плячка и имот; даже ще измисли хитростите си против крепостите, но само за време.
25. Той ще повдигне силата си и множеството си против южния цар с голяма войска; и южният цар ще се бие с него в битка с голяма и много силна войска; но няма да може да устои, защото ще измислят хитрости против него.
26. Да! Онези, които ядат от изрядните му ястия, ще го погубят; и от войската му, макар да е многобройна като потоп, мнозина ще паднат убити.
27. А сърцата на тези двама царе ще бъдат предадени на зло и ще говорят лъжи на същата трапеза, но това няма да успее, понеже при все това краят ще бъде в определеното време.
28. Тогава ще се върне в земята си с много имот; и сърцето му ще бъде против святия завет; и като действа по волята си, ще се върне в земята си.
29. На определеното време той ще се върне и ще дойде към юг; но последният път няма да бъде като първия;
30. защото китимски кораби ще дойдат против него; по тази причина той, огорчен, отново ще се разяри против святия завет и ще действа по волята си; даже, като се завърне, ще се споразумее с онези, които са изоставили святия завет.
31. От него ще се повдигнат сили, които ще омърсят светилището, да! - крепостта, ще премахнат вечната жертва и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение.
32. И ще изврати с ласкателства онези, които беззаконстват против завета; но народът, който познава своя Бог, ще се укрепи и ще върши подвизи.
33. И разумните между народа ще научат мнозина; при все това ще падат много дни от меч и пламък, чрез плен и разграбване.
34. А когато паднат, ще им се окаже малко помощ; обаче мнозина ще се присъединят към тях чрез ласкателства.
35. Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, за да се очистят и да се избелят до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.
36. Царят ще действа според волята си, ще се надигне и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще говори чудесно, надменно против Бога на боговете; и ще благоденства, докато се изчерпи негодуванието; защото определеното ще се изпълни.
37. И няма да зачита боговете на бащите си, нито обичната на жените богиня, нито ще зачита някакъв бог; защото ще се направи на по-велик от всички тях.
38. А вместо Него ще почита бога на крепостите; да! Със злато и сребро, със скъпоценни камъни и желани вещи ще почита един бог, когото бащите му не са познавали.
39. С помощта на един чужд бог той ще постъпи с най-силните крепости; ще умножи славата на онези, които го признаят, и ще ги постави владетели над мнозина; и ще раздели земята между тях срещу заплата.
(Даниил11)


5. И Исус започна да им казва: Пазете се да не ви подмами някой.
6. Мнозина ще дойдат в Мое име и ще кажат: Аз съм Христос, и ще подмамят мнозина.
7. А когато чуете за войни и за военни слухове, не се смущавайте; това трябва да стане; но това не е свършекът.
8. Защото народ ще се повдигне против народ и царство против царство. Ще има трусове на разни места, ще има глад; а тези неща са само начало на страданията.
9. Но вие гледайте себе си, защото ще ви предадат на съдилища и в синагоги ще ви бият; и пред управители и царе ще застанете заради Мене, за да свидетелствате на тях.
10. Обаче първо трябва да се проповядва благовестието на всички народи.
11. А когато ви поведат, за да ви предадат, не се безпокойте предварително какво ще говорите; но каквото ви се даде в онзи час, това говорете! Защото не сте вие, които говорите, а Святият Дух.
12. Брат брата ще предаде на смърт и баща - дете; и деца ще се повдигнат против родители и ще ги умъртвят.
13. И ще бъдете мразени от всички заради Моето име; но който устои до край, той ще бъде спасен.

14. И когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, която стои там, където не трябва (който чете - нека разбира), тогава онези, които са в Юдея, нека бягат по планините;
15. и който е на покрива на къщата, да не слиза в къщата си, нито да влиза да вземе нещо от нея;
16. и който е на нивата, да не се връща назад да вземе дрехата си.
17. А горко на бременните и на кърмачките през онези дни!
18. При това, молете се да не стане това през зимата;
19. защото през онези дни ще има такава скръб, каквато не е имало досега от началото на създанието, което Бог е създал, нито ще има такава.
20. И ако Господ не съкратеше онези дни, не би се избавила нито една душа; но заради избраните, които Той избра, е съкратил дните.
21. Тогава, ако ви каже някой: Ето, тук е Христос!, или: Ето там!, - не вярвайте;
22. защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно, и избраните.
23. А вие внимавайте; ето, предсказах ви всичко.
( Марко 13)
1.А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена.
2. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви,
3. без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто,
4. предатели, буйни, надути, повече обзети от сладострастие, отколкото от страст към Бога,
5. имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; също такива отбягвай.
6. Защото от тях са онези, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове жени, водени от различни страсти,
7. които все се учат, а никога не могат да достигнат до познание на истината.
8. И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисей, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, чужди на вярата.
9. Но те няма да успеят повече, защото безумието им ще стане известно на всички, както се откри безумието и на тези двама.
(2 Тимотей 3)


А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него, молим ви, братя,
2. да не се разклаща лесно вашият здрав разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.
3. Никой да не ви измами по никакъв начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
4. който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, така че той седи както бог в Божия храм и представя себе си за Бог.
5. Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?
6. И сега знаете какво го възпира да не се открие в своето време.
7. Защото тайната на беззаконието вече действа, само че няма да стане явна, докато не бъде отстранен онзи, който сега я възпира;
8. и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
9. този, чието идване се дължи на действието на Сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10. и с цялата измама на неправдата, за онези, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11. И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват на лъжа,
12. за да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са имали благоволение към неправдата.

(2 Солунци 2)
Ако вече сте си направили труда да прочетете тия пророчества , ще разберете ако имате очи , уши и малко ум , че моят Бог не е празнословен и е открил на своите деца доста от нещата , които трябва да се случат и честно казано като чета постовете ви във форума все повече се убеждавам в достоверността и истинността на тия пророчества .

И най важното :15. И така, братя, стойте твърдо и дръжте преданията, които сте научили било чрез наше слово, или чрез наше послание.(2 СОЛУНЦИ2)    В момента е: Съб Ное 17, 2018 8:20 pm