Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Октомври 2018

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


Розовото Сладникаво Християнство

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

Розовото Сладникаво Християнство

Писане  moisei on Чет Яну 17, 2013 11:14 am

Какво представлява розовото , сладникаво християнство ?

Това е християнството приемащо любовта на Бога , но не и неговата дисциплинираща строгост . Любовта е може би най често употребяваната от християните дума . Това е и думата с която се олицетворява християнската вяра . Ако запитаме един християнин с коя дума би изразил своята вяра , той несъмнено би посочил думата любов .

Дали е наистина така обаче ? Наистина ли християнският Бог е само любов или в Него има и още нещо .

Библията е книгата която ни дава отговорите на това какъв е точно характера на Бог и в какво се изразява Божията любов . Винаги когато поглеждаме към библията трябва да имаме в предвид , че тя се разглежда цялостно и когато ние разлеждаме дадена библеиска тема трябва да прочетем всички стихове свързани с нея .
Колкото са боговдъхновени писанията на Павел , толкова са боговдъхновени и писанията на Моисей . Това което е писал Петър е също толкова вярно и истинско колкото и писаното от Осия . За голямо съжаление днес обаче в църквите цари тенденция да се спестятва божието слово . Много от вярващите твърдят , че те са новозаветни вярващи и тях ги късаят нещата написани от апостолите в Новият завет и нещата написани от пророците в Старият завет са вече отминали и са без голямо значение за тях . Или казано по друг начин , те приемат Новият завет който е благодат и любов , но не приемат Старият завет който е дисциплина .

Аз задавам въпроса обаче може ли любовта да съществува без дисциплина ?

Какво бихте си помислили ако вашият съпруг(съпруга) ви изневеряват ? Какво бихте си помислили ако вашите половинки по никакъв начин не показват на дело , че ви обичат и почитат ? Бихте ли се посветили на един човек който не полага никакви усилия за да ви покаже , че ви обича ?

Моят отговор е не . Всеки човек има нужда да обича , но има нужда и да бъде обичан .

Как стоят нещата при Бог ? Дали и неговата любов е такава ?

Много вярващи днес твърдят , че любовта на Бога е безусловна , което за пореден път доказва , че те спестяват библията и не познават Бога .

Много са стиховете които доказват , че в любовта на Бога има условия и който не изпълни тези условия , ще бъде хвърлен в огненото езеро , заедно със сатана и лъжепророка.


Откровение 20:15 И ако някой не се оказа записан в книгата на живота, той бе хвърлен в огненото езеро.


Питам се , защо днес вярващите не приемат условията на Бога ? Защо днес в църквите се проповядва , че Бог е любов и нищо друго . Забравиха ли какво Бог стори когато светът се разврати ? Забравиха ли се Кореевите синове които баха погълнати от земята ? Забравиха ли се Содом и Гомор ? Забравиха ли се Египетските язви ? Забравили се Вавилонското робство , когато Израел изостави Бога . Забравени ли са избитите с камъни гадатели , идолопоклоници, блудници и прелюбодеици .

Защо днес вярващите са обикнали розово-сладникавите евангелия за безусловна любов? - не за това ли защото пътищата им са криви пред Бога и грехът е замъглил умовете им. Днес вярващите си мислят , че могат да грешат на воля , да се покаиват и пак да грешат и пак да се покаиват и да грешат и всичко това , защото Бог е любов .

Защо днес се пренебрегва Закона на Бога в църквите ?-не за това ли защото вярващите искат да живеят в беззаконие , не затова ли защото са обикнали заплатата на греха повече от колкото божиите святи наредби .

Бог е непроменим вчера , днес и утре . Същият Бог който е направил потоп и е избил със огън и сяра Содом и Гомор , същият Бог е изпратил Сина си , да плати цената на нашето спасение и същият Бог ще съди тия които не зачитат Сина и проляната кръв.

28. Ако някой, който е престъпил Моисеевия закон, умира безпощадно при думата на двама или трима свидетели,
29. тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи онзи, който е потъпкал Божия Син и е сметнал за просто нещо пролятата при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта?

    В момента е: Пон Окт 22, 2018 7:42 pm