Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Януари 2019

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


НЕВЕЖЕСТВОТО НА ЦИГАНИТЕ И КУЛТЪТ КЪМ РЕЛИГИЯТА

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

НЕВЕЖЕСТВОТО НА ЦИГАНИТЕ И КУЛТЪТ КЪМ РЕЛИГИЯТА

Писане  moisei on Пет Фев 01, 2013 8:19 pm

Тая тема отдавна ми тежи на сърцето и все се канех да я започна и все спирах донякъде . Зная че много хора биха изтълкували думите ми неправилно и биха ме обвинили в критикарство и бунт . Неведнъж съм се опитвал , чрез диалог с ромски лидери да стигна до някакви разумни решения относно вярата и начинът и на служение на ромите в църквите . Начин които е много далеч от реалното автентично служение представено ни в Библията .

Много хора казват , че дереджето(положението) в ромските църкви е в следствие на дереджето в българските църкви и аз вярвам че е така, тъй като много от ромските лидери на църкви са се отцепили от български църкви и са създали свой църкви в родните си квартали и махали . Следователно те са обучени и са приели принципите на вяра на църквите от който са излезли .
Някой от тях са били дискриминирани . Други под предтекста , че искат да работят за спасението и интеграцията на циганите са си направили собствени църкви .


Искам да кажа някой неща относно ромите преди да мина към същността на темата .Неща които вече са сигурно до болка познати на обществото , но аз съм длъжен да ги спомена .
Бедни и неграмотни ромите нямат голям избор в живота за да се реализират като пълноценни нормални граждани в технически грамотното общество на 21 век. Общество което мачка слабите и неуките . Днес ромите може да ги видите на най тежката и мръсна работа по фабриките и частните фирми. Работа която никой уважаващ себе си човек няма да приеме щото е робска и непосилна .Някой работят по 14 часа и се хранят по един път на ден .
Днес ромите може да ги видите да ровят по варелите и с каруци да събират отпадъци . Може да ги видите на гръб и с колички за дърва . Може да ги видите да копаят нечии двор или да чистят нечия къща . Да пренасят мебели и тежки чували .
Днес ромите може да ги видите обаче и като дистрибутори на дрога или като мазни сутеньори ,продаващи женска плът . И най накрая да не забравя най важното ,като МУЗИКАНТИ . Бог в изобилие ни е дал музиканти и певци . За какво са ни инженери , лекари , учители , адвокати като ние си имаме музиканти в изобилие ?

Въобще казано накратко колоритна весела нация имаща големи амбиции , но нямаща сили да ги осъществи .
Не искам обаче да си мислите ,че няма и интелигентни цигани и цигани висшисти . Ооо има и още как. Те обаче се спотайват да не ги усетят случайно че са цигани , защото става много лошо за тях .


Днес светът е във тежка финансова криза . Стабилността и устоите на световната икономика рухват всеки изминал ден . Природни бедствия и стихии утежняват и без това тежкото положение на циганите . Безработицата и честите съкращения са вече нормално явление . Едничкото което е останало на братята роми е тяхната вяра . Вяра в доброто бъдеще , вяра в утрешният ден , вяра че най накрая Бог ще погледне благосклонно към циганската нация и ще отвори небесните отвори за да излее изобилната си любов и благодат върху циганите . Отрудени и обременени , изтощени от мизерията и безкрайните семейни проблеми , циганите правят едничкото което им е възможно да правят . ТЕ МЕЧТАЯТ .

Мечтаят за лекар и болница . Мечтаят за пенсия и спокойни старини . Мечтаят за здрава къща и топла баня ,мечтаят за дърва и печка .Мечтаят за равноправие и справедливост. Мечтаят да видят децата си изучени и задомени . Мечтаят да не ги наричат мръсни мангали и да ги вземат на работа не според цвета на кожата , а според качествата и трудолюбието.

Ето колко скромни мечти има циганинът .


Тук започва и големият проблем щото тия мечти трябва да станат реалност . Кой обаче може да осъществи тези трудно осъществими за ромите мечти ,освен Бог ?
Тук е ролята на продавачите на илюзии . Така наречените ромски лидери,апостоли , пастори ,учители и водачи.Чудесни търговци на сила и помазание от небето . Досущ като своите учители , които те не веднъж са критикували са се обучили чудесно да използват човешката болка като средство за манипулация и обогатяване . Така от незабележими и никому неизвестни миряни те вече са се превърнали в собственици на църкви .И най важното в разпределители на Божиите блага и сила . Като те самите се наричат канали на Божията любов и благодат . Станали посредници между Бога и човеците тяхната търговия с мечи процъфтява .

При тях може да намерите всичко от което се нуждаете, от изцерение до несметни богатства . Само трябва да им вярвате и да се покорявате като за пред Бог .

Ето сега началото на спектакъла на който и Брат Бени Хин би завидял:

,, -Имайте вяра, вяра , вяра , братя и сестри всичко ще се оправи . Циганите сме избран народ . Съживлението ще започне от циганите . Бог е избрал нашата нация . Вие сте избран род , царско свещенство . Стига сте се оплаквали и сте роптали . Как искате да получавате , като не давате . Забравихте ли че не само с хляб се живее . Наведете си главите и си затворете очите . Вярвайте че нямате проблеми , нямате грижи , няма бедност , няма болести . Бог отнема целият ви товар сега . Вие сте благословени и надарени . Греховете ви са простени и вие сте по чисти от всякога . Не се само осъждайте . Бог вече ви е простил . Искайте сега от Бог . Искайте ,хлопайте , търсете , Бог излива , Бог дава. В момента дава , вземайте щедро , грабете своето щастие. Идват освежителни дни . Края на вашите мъки и светлината от небето ви озарява . ''

Следват бурни аплодисменти за Слава на Бога и започва най важната част от ромските служби. ХВАЛЕНИЕТО .'' -Господи благослови хвалителите . Благослови китарите , синтезатора и всички инструменти и уреди . Снабди ни с пари да си купим по голяма и мощна уредба и по голяма зала че тази вече е малка . Ако е волята ти снабди ни със средства да си купим наша зала или да си построим църква и я напълни със хора . Инструментите ни са стари ако може да смениш и тях добре ще бъде .''Започва бавна прочувствена песен в стил на турският сериал ,, До Последен Дъх " , и сестрите с насълзени очи прославят хвалителите и певците , щото такова хваление няма в цялата махала . Някой от задните редици припада , свестяват го след което други двама получават откровение от небето , че Бог ще им даде средства да си построят църква и да си купят нов синтезатор . Някои иска думата щото Бог му е открил нещо за пастора . Бог му е открил че пастора и съпругата му ще отидат на конференцията в Америка и там ще получат голямо благословение за цялата църква . Бурни аплодисменти .
Пастора става запотен и започва словото . Трима човека се молят . За пастора който ломи хляба на горчивият ромски живот , за проповедта и за църквата за да чуе добре думите на ''пасторът - бог .''

Темата е Пслам 37:25,26,27


(25. Млад бях, ето, остарях, Но не съм видял праведният оставен, Нито потомството му да проси хляб.
26. Всеки ден постъпва благо и дава на заем; И потомството му е в благословение.
27. Отклонявай се от зло, и върши добро, И ще имаш вечно жилище.)


И започва най дългата , най отвратителната и най гнусната лъжа която цялата тълпа приветства с бурни аплодисменти и истерични писъци . ''Пастирът-бог '' е доволен ,че е дошъл неговият миг на слава казва

''- Отдайте слава на Бога .''
Като че ли по някакъв начин иска да успокои отдавна прегорялата си съвест .


Сега искам да ви цитирам ,, любимата библия '' на '' пастора-бог:''
9. Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.
10. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.-( Римляни 10)7. "Блажени ония, чиито беззакония са простени, Чиито грехове са покрити;
8. Блажен е оня човек, комуто Господ няма да вмени грях".( Римляни 4 )6. и вие още Ми бъдете ЦАРСТВО СВЕЩЕНИЦИ и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните.- (Изход 19)27. До кога ще търпя това нечестиво общество, което РОПТАЕ против Мене? Чух роптанията на израилтяните, с които роптаят против Мене.
28. Кажи им: Заклевам се в живота Си, казва Господ, навярно ще направя на вас така, както вие говорихте в ушите Ми;
29. труповете ви ще паднат в тая пустиня; и от преброените между вас, колкото сте на брой от двадесет години и нагоре, които сте роптали против Мене,
30. ни един не ще влезе в земята, за която се клех да ви заселя в нея, освен Халева Ефониевият син и Исуса Навиевият син.(Числа14)


10. Ето, днес очите ти виждат как Господ те предаде в ръката ми тоя ден в пещерата; и едни рекоха да те убия; но аз те пожалих, защото рекох: Не ща да дигна ръка против господаря си, защото е ГОСПОДНИЯ ПОМАЗАНИК-(1Царе 24)16. А не забравяйте да правите благодеяния и да споделяте с другите благата си; защото такива жертви са угодни на Бога.
17. БЪДЕТЕ ПОСЛУШНИ на вашите наставници и ПОКОРЯВАЙТЕ им се, (защото те бдят за душите ви, като отговорни за тях), за да изпълнят това бдение с радост, а не с въздишане; защото да бдят с въздишане не би било полезно за вас.- (Еврей 13)


13. ПОКОРЯВАЙТЕ се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел,
14. било на управителите, като пратеници от него, за да наказват злодейците и за похвала на добротворците.
17. Почитайте всички; обичайте братството; от Бога се бойте, царя почитайте.
18. Слуги, покорявайте се на господарите си с пълен страх, не само на добрите и кротките, но и на опърничавите;-(1Петрово2)37. Не съдете, и няма да бъдете съдени; не осъждайте, и няма да бъдете осъждани; прощавайте, и ще бъдете простени;
38.ДАВАЙТЕ, и ще ви се дава; добра мярка, натъпкана, стърсена, препълнена ще ви дават в пазухата; защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмерва.-(ЛУка 6)


9. Вие сте наистина проклети, Защото вие, да! целият тоя народ, Ме крадете.
10. ДОНЕСЕТЕ всичките десетъци във влагалището, За да има храна в дома Ми, И опитайте Ме сега за това, Казва Господ на Силите, Дали не ще ви разкрия небесните отвори Да излея благословение върху вас, Тъй щото да не стига място за него.-(Малахия 3)


33. Продайте имота си и ДАВАЙТЕ милостиня; направете си кесии, които не овехтяват, неизчерпаемо съкровище на небесата, гдето крадец не се приближава, нито молец изяжда.-(Лука 12)


7. И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи.
8. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром ДАВАЙТЕ.(Матей 10)


8. Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога;
9. не чрез дела, за да се не похвали никой.(Ефесяни 2)


Това в общи линии е Библията на ''пастира-бог '', с която той много се гордее и има готови отговори за всичко . Тези стихове той ги знае наизуст и ги цитира при всеки удобен случаи . Стотици часове е проповядвал върху тия стихове и сигурно няма да чуете проповед която да не е свързана с тях .За него това е концентрата на цялото Божие слово . Тази е основата на която пастора-бог е изградил своята ''свята'' религиозна империя и досущ като император се е обградил с най достойните подлизурковци , който при всеки удобен случай показват своята безусловна ,,преданост'' и ,,любов'' . Пастора Бог много често няма образование и не може да говори добре български език , но може да вика , може да пее и да свири и има отлични артистични способности и божествено обаяние с което запленява сърцата на изстрадалата ромска тълпа . В по редки случаи пасторът - бог е завършил библейско училище и е усъвършенствал своят англииски на няколко международни конференции , на който е успял също да се запознае с по влиятелни и заможни богове от самият него и да сподели с тях колко е окаяно положението на братята роми и колко огромно желание имат да служат на Бога неговите енориаши . Естествено желание имат но не и възможност , щото в царството на пастора-бог всичко опира до пари. И така след няколко разходки в чужбина никому неизвестният циганин , чудещ се как да излезе от блатото на мизерията вече играе представления на международната сцена . Неговото име вече се пише наред с имената на най- богоизбраните евангелизатори и ЛИДЕРИ на църкви. Той вече е стигнал върхът на своята духовна кариера и за него светът придобива други отенъци . Сега вече целта е постигната . Имаме си вече собствена църква с много места , прекрасни инструменти и прекрасна уредба и най важното имаме си '' пастор - бог .''
Братя и сестри цигани , много ми се ще всичко това да не е истина и ромите да познават Господа истински , такъв какъвто е описан от пророците и апостолите . Много ми се ще всичко това да не се е случвало , но уви днес такова е положението в църквите и такива са фактите . Всеки уважаващ себе си циганин ще признае , че това което съм описал е неоспорим факт .

Истината е че Библията се разглежда цялостно от Битие до Откровение . Истината е че ,,Библията'' на пастора - бог е най голямата лъжа и мерзост пред Бога , защото всеки един стих от Божието слово изкаран от контекста и цялостният смисъл на Библията се превръща във лъжа . Моля ви братя и сестри изучавайте Словото и вниквайте във смисъла и мотива на всяко нещо . Не се оставяйте да бъдете завличани от човешки учения които са мерзост пред Бога . Изследвайте писанията внимателно и с трепет в сърцето и отсявайте доброто от злото.

Бог не е Феята добротворка нито златната рибка . В Божието царство има правила и ние сме длъжни да се съобразяваме с Божиите правила , а не с човешките . Бог иска да му служим по неговият начин , а не по начинът който на нас ни харесва или ни е наложен .Не забравяйте никога с какво сатана изкушаваше Адам и Ева ,а после и нашият Господ в пустинята . Дявола винаги изопачава словото на Бога и това е най лесният начин да ни заблуди и погуби .


ОЩЕ ДНЕС ВЗЕМЕТЕ РЕШЕНИЕ И СЕ ОТЪРСЕТЕ ОТ ЛЪЖИТЕ НА ЛУКАВИЯ . ОСТАВЕТЕ БАСНИТЕ И ПРИКАЗКИТЕ И ПОТЪРСЕТЕ ЖИВИЯТ БОГ , ТОЗИ КОЙТО ВИ Е ПРИЗОВАЛ ОТ ТЪМНИНАТА В СВОЯТА ПРЕЧУДНА СВЕТЛИНА . ОБНОВЯВАЙТЕ УМОВЕТЕ СИ ЧРЕЗ БОЖИЕТО СЛОВО И СЕ ПРОТИВЕТЕ НА ЛУКАВИЯ . ХВАНЕТЕ ДУХЪТ НА СЛОВОТО ЗАЩОТО СЛОВОТО Е ДУХ . КАЖЕТЕ НЕ НА РЕЛИГИЯТА И ЧОВЕШКИТЕ ДОКТРИНИ И ПОЗНАЙТЕ ИСТИНАТА ВСЕЦЯЛО ЗА ДА ВИ ПРОСВЕТЛИ ОТВЪТРЕ.Мариян Михайлов

    В момента е: Пон Яну 21, 2019 2:57 pm