Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Януари 2019

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


За църковното лицемерие и религиозния феодализъм

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

За църковното лицемерие и религиозния феодализъм

Писане  moisei on Пет Фев 01, 2013 8:40 pm

За църковното лицемерие и религиозния феодализъм

www.pravednost.hit.bg

Малко думи, които ще изяснят какво е това ЦЪРКОВНИЧЕСТВО, ТТФФ и РЕЛИГИОЗЕН ФЕОДАЛИЗЪМ. Това са трите бича на Църковното Лицемерие, които жестоко унищожават съвременните християнски общества, без оглед на деноминационната принадлежност.

Пиша това, защото от многобройнините наблюдения, които имам, всеки човек, който попадне в такава среда и е слаб, мек и слабохарактерен, тя ще го формира и промени така, че да влезе в нейния калъп. После трябва да се чакат 5-6 години такъв да поумнее и излезе по Божията милост от калъпа. Неизвестно още колко години работа, докато този човек се изцели от предишните погрешни верски стереотипи на християнско поведение, и то ако има до себе си разбиращи проблематиката хора, които да му помогнат.

ЦЪРКОВНИЧЕСТВО-Вид ЛЕГАЛИЗЪМ. На едно място до СПАСЕНИЕТО ЧРЕЗ ВЯРА СЕ ДОБАВЯ КАТО ЧАСТ ОТ СПАСЕНИЕТО УЧАСТИЕТО В ЦЪРКОВНАТА СЛУЖБА. Събиранията на събранието от средство за поклонение на Бога, израстване, публична вероизповед се ПРЕВРЪЩАТ В ЦЕЛ САМИ ПО СЕБЕ СИ. Вместо служението да служи на хората да се приближат до Бога то става бог, на когото те служат и сърцата им се отдалечават от ИСТИНСКИЯ БОГ.

Чети Исая 29:11-14. Акцент на ст.13.

Ст.11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Ст.12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

Ст.13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Ст.14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

За хората е важно да спазят процедурната щампа: Молитва. Песни. Молитва за проповедта. Проповед. Молитва. Песни. Слава Богу! Кой на където види.

А ти хвана ли Бога за ръце? А Бог докосна ли твоето сърце? Има ли такива неща наистина?

Такъв като мене, който им казва, че ги има го гледат като странна птица, която им разваля нирваната на самодоволството с някое изобличително слово от Господа. Акцентът е върху присъствието и формата. С години са учени така. Няма лесно да се променят. Този вид богослужение е особено любим за властолюбивите пастири.

Помни още. Пастирът само мисли и говори. Наричам ги Техни Местни Религиозни Феодални Владичества. Държат се точно като Феодали, на които църквата е собственост. Предават я по наследство на сина или на зетя. Да ти е познато? Църквата слуша и изпълнява. Духовна олигофренична инфантилност. Всеки мислещ стане ли опасен му намират цаката и му правят по всевъзможни начини оставането и пребиваването в църквата непоносимо. Или се пречупва, или напуска. АЗ НАПУСНАХ, ПО ОТКРОВЕНИЕ.

Колкото ДУХОВНИ ЗОМБИТА са останали при пастира на бившата ми църква те не ходят и да пикаят ако пастира не благослови. Надявам се, че схващате иронията. Това се нарича РЕЛИГИОЗЕН ФЕОДАЛИЗЪМ. Много е тъжно.

Забележка: Доколкото знам някои магьосници могат да правят това. Зомбито има мозъчна енцефалограма на мъртвец. Погребват го, но това е само за пред официалните власти. После той е безволев физически роб на своя господар, който без да мисли изпълнява всяка заповед на своя господар. Това е някъде из Караибите.

Някои християни са точно това в ръцете на своите пастири. Хора, които под предлог, че трябва да се покоряват на стареите стават лесна играчка в ръцете на безскрупулни хора с религиозна власт над глупаци. Наглите пастири не пропускат и да си го искат.

ТТФФ-Чете се ТиТи-еФеФ. Абревиатура на тъпоглаво твърдоглаво фанатизирано фарисейство. Това са хората, които така са се вкостенили в системата на ЦЪРКОВНИЧЕСТВОТО и РЕЛИГИОЗНИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ, че я защитават така, че все едно е истинската вяра. Тежко ти ако някой от тях е църковен бос. Упражнява властта в сянка при мекушав и безхарактерен пастир.

Този Фарисейски Формализъм им е по-изгоден, защото не им се налага да се променят. Затова издигат НЕВЕЖЕСТВОТО като ДУХОВНОСТ.

Невеж пастирът, колко по-невежо е събранието в такава религиозна система. При това на всички така им е по-добре. Към всичко това добави, че никой никога не им е обяснявал какво значи ОСВЕЩЕНИЕ. За много места знам, че това е тема ТАБУ. Друг разговор. Духовната гордост, която казва: В моята църква няма проблеми. Този, който тръгне да търси промяна за себе си и обществото от вярващи автоматично бива обявен за враг на пастира и на църквата. Или млъкваш, или си отиваш.

За да не излезе, че само критикувам ще споделя едни думи на Святия Дух към мен по време на молитва: Пази себе си от това да се опиташ да впрегнеш хората около себе си в ревността за вярата си. Често пъти зад ревността да слугуваш на Бога и принудително да включиш и хората около тебе в това се крие честолюбивата амбиция на себето, което е гордост, а не смирено слугуване на Господа и твоите братя и сестри.

Следващият съвет на Святия Дух беше: А ТУК СПРИ И МИСЛИ МНОГО! НЯМА НЕПОДВЛАСТНИ НА ТОВА.

Дори и аз мога да изпадна в Църковно Лицемерие ако не внимавам в това, че то може да се скрие зад благочестиви на пръв поглед действия. Бог досега милостиво ме е пазил и изобличавал при всеки опит да направя нещо, което въздига в мен гордостта, а не смирението.

Надявам се скъпи читателю, че и ти с цялото си сърце ще чуеш предупреждението на Господа и няма да попаднеш в Църковното Лицемерие такова каквото го показах по-горе. Ако пък си в него то дано Бог ти даде избавление и промяна, както и характер да отстояваш истината срещу противостоянието, което ще срещнеш. Помни все пак, че срещу глупостта не съществуват разумни аргументи.

Colonel(аt)gbg.bg

Библейските цитати са от безплатната програма Естир 2003. Бог да благослови тези, които са я правили.

    В момента е: Пон Яну 21, 2019 2:55 pm