Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2017

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост :: 1 Bot

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


Ядем колбаси направени от вимета, тестиси, бъбреци и друга карантия

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 276
Join date : 22.04.2012
Age : 44
Местожителство : гр. Сливен

Ядем колбаси направени от вимета, тестиси, бъбреци и друга карантия

Писане  moisei on Чет Юли 18, 2013 12:25 pm

Тестиси в пастета, зурли в кренвиршите, пилешки изрезки и кожа в салама. И най-дребните частици животинска плът се оползотворява от колбасарската промишленост в местните произведения. Зa сега не е намерено приложение единствено на копитата, козината, човките и перушината.

Съществуват обаче машини, които превръщат свинска глава във фин пастет само за броени секунди. Същият е ефектът и с цяла кокошка - пъха се от едната страна, от другата излиза на кренвирш, пише "Телеграф".

"Не съм чувал някой да заколи животно и да го продаде за приготвяне на колбаси. Никой не се наема да произвежда луканка от бут или плешка, тъй като цената на такъв продукт драстично би надвишила дори тази на най-квалитетните луканки, които вървят по 20-25 лв. за килограм", споделят хора от бизнеса с добавки за колбасарката индустрия.

Месото, което все пак се влага в по-скъпите продукти, се внася под формата на дълбоко замразени калъпи. След пристигането в цеха, месото се оставя извън фризерите за една вечер, за да може да бъде нарязано от машините.

Става дума за разнородно месо, включително от диафрагми, от хранопровода, често придружено с голямо количество сланина. Непродаденото охладено месо от витрините, което е годно, но с влошен търговски вид, също заминава за преработка.

Всички субпродукти като черен и бял дроб, крачета, бъбреци, шкембе, далаци, бузи, уши и опашки се продават отделно. Ако обаче не бъдат реализирани, стават на пастети или на кренвирши. Същото важи и за пилешките трътки, зурлите и дори тестисите.

Благодарение на модерните машини за обезкостяване се отделя всяка останала частица пилешко по кокалите. Това е масово използваното в саламите МОМ - механично обезкостено месо, известно още като прат. Освен месо в него попадат мускулна тъкан, сухожилия, дребни кости частици.

Свинската и телешката кожа, както и костите са и суровина за производството на колаген, който също се влага в саламите. Освен в нискокачествените колбаси, свинската кожа се използва за приготвянето на гранули или други кучешки лакомства.

Оглозганите след преработка кокали, както и нереализираните глави и крачета също се продават на кучкарниците.

Родните производители влагат и големи количества сланина в приготвените колбаси. Ако в кренвиршите има сланина дори е добре, но напоследък и тя повиши цената си, заради което се слага изкуствена сланина, обясни служител в голяма ферма за месо със затворен цикъл на производство.

Изкуствената сланина се изработва от растителна мазнина, сгъстена с алгинат.

    В момента е: Сря Ное 22, 2017 3:35 am