Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Януари 2019

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


Десетте заповеди, Кой закон е изпълнил Христос ?

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

Десетте заповеди, Кой закон е изпълнил Христос ?

Писане  moisei on Нед Мар 19, 2017 8:20 am

Тъй като , много вярващи са убедени , че Десетте заповеди написани на камък са още в сила , докато заповедите написани на книга са невалидни , пускам тази тема . За тези , които не са наясно , ще разесня , че освен Десетте заповеди стоящи вътре в ковчега , се е е поставяла книга пак със заповеди , край ковчега и понеже книгата е вън от ковчега , вярващите смятат , че точно тя е този закон който е отминал и вече невалиден .

Второзаконие 31:26 Вземете тая книга на закона и турете я край ковчега за плочите на завета на Господа вашия Бог; и там ще бъде за свидетелство против тебе.

Освен всичко друго братята и сестри вярващи смятат , че точно десетте заповеди , ни откриват , кой е Бог , какво е Бог и най вече какъв е неговият характер .

Ето какво гласи закона написан на плочите който според църкварите е абсолютно вечен и неотменим и върху който ние трябва да градим нашата вяра :

Второзаконие 5 ( нека всеки сам си го прочете , защото съобщението става , много дълго )

След изговарянето на тия десет заповеди , израилтяните молят Моисей , Бог да спре да говори и да продължи да говори само на него , а той да има каже всички други заповеди , които Бог има за тях . Бог казва , че е добро това което искат и ги праща по шатрите им след което продължава да говори на Моисей .

28. И Господ чу гласа на думите ви, когато ми говорехте, и Господ ми рече: Чух гласа на думите, които тия люде ти говориха; добре рекоха всичко що казаха.
29. Дано да има у тях такова сърце щото да се боят от Мене и винаги да пазят всичките Ми заповеди, та да благоденствуват вечно, те и чадата им!
30. Иди, кажи им: Върнете се в шатрите си.
31. А ти остани тук при Мене и ще ти кажа всичките заповеди, повеления и съдби, които ще ги научиш, за да ги извършват в земята, която им давам за притежание. Второзаконие 5

Та тия заповеди диктувани само на Моисей , поради страха на евреите от Божия глас , са тая книга поставяна до ковчега , която братята и сестри църквари , считат за невалидна и напълно отделна от Десетте заповеди .


Има една малка подробност обаче , един закон , за да е закон , той трябва да носи в себе си наказание за съответното провинение . Аз обаче наказания във закона написан на плочи не виждам . Ще обърна внимание сега къде са написани наказанията за провиненията , спрямо Десетте заповеди .

1 Заповед и 2 Заповед:

7. Да нямаш други богове освен Мене.
8. Не си прави кумир, подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята доле, или което е във водите под земята;
9. да не им се кланяш нито да им служиш; защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
10. и Който показвам милост към хиляди поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.


Наказание :

6. Брат ти, син на майка ти, или синът ти, или дъщеря ти, или жената, която почива на пазухата ти, или приятелят, който ти е като душата ти, ако те изкуси тайно, като рече: Да идем и да служим на други богове, - които нито ти си знаел, нито бащите ти,
7. измежду боговете на племената, които са около вас, близо при тебе, или далеч от тебе, от единия край на света до другия,
8. да не се съгласиш с него нито да го слушаш, нито да го пощади окото ти, нито да го пожалиш нито да го укриеш;
9. но непременно да го умъртвиш; твоята ръка да бъде първа на него, за да го убиеш, и после ръката на всичките люде.
10. Да го убиеш с камъни, за да умре, защото поиска да те отклони от Господа твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството. Второзаконие 133 Заповед

11. Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита за безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.

Наказание

Левит 24:16 Който похули Господното име непременно да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни; бил той чужденец или туземец, когато похули Господното име, да се умъртви.4 Заповед

12. Пази съботния ден, за да го освещаваш, според както Господ твоят Бог ти заповяда.
13. Шест дена да работиш и да вършиш всичките си дела;
14. а седмият ден е събота на Господа твоя Бог; в него да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, ни чужденецът, който е отвътре портите ти, за да си почива слугата ти и слугинята ти, както и ти.
15. И помни, че ти беше роб в Египетската земя, и че Господ твоят Бог те изведе от там със силна ръка и издигната мишца; за това Господ твоят Бог ти заповяда да пазиш съботния ден.

Наказание

Изход 31:14 Прочее, да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви; защото всеки, който работи в нея, тоя човек да се изтреби изсред людете си.5 Заповед

16. Почитай баща си и майка си, според както ти заповяда Господ твоят Бог, за да се продължат дните ти и да благоденствуваш на земята, която Господ твоят Бог ти дава.

Наказание

Изход 21:15 Който удари баща си или майка си непременно да се умъртви.

Изход 21:17 Който хули баща си или майка си непременно да се умъртви.

Левит 20:9 Всеки, който прокълне баща си или майка си, непременно да се умъртви; баща си или майка си е проклел; кръвта му да бъде върху него.


6 Заповед

17. Не убивай.

Наказание

Левит 24:17 Който убие някой човек, непременно да се умъртви.

Изход 21:14 Ако, обаче, някой от злоба убие ближния си коварно, то и от олтара Ми ще го извадиш, за да се умъртви
7 Заповед

18. Не прелюбодействувай.

Накзание

Левит 20:10 Ако прелюбодействува някой с чужда жена, тоест, ако прелюбодействува някой с жената на ближния си, непременно да се умъртвят и прелюбодеецът и прелюбодейката.


8 Заповед

19. Не кради.


Наказание

Изход 21:16 Който открадне човек и го продаде, или ако откраднатият се намери в ръката му, той непременно да се умъртви.

Изход 22:1 Ако някой открадне вол или овца та го заколи или го продаде, то да плати пет вола за вола и четири овци за овцата.


9 Заповед

20. Не свидетелствувай против ближния си лъжливо свидетелство.

Наказание

16. Ако се подигне неправеден свидетел против човека да свидетелствува против него за беззаконие,
17. тогава и двамата, между които е спорът, да застанат пред Господа, пред свещениците и съдиите, които съдят в онова време;
18. и съдиите да изпитат подробно; и, ето, ако свидетелят е лъжесвидетел, и свидетелствува лъжливо против брата си,
19. тогава да му сторите онова, което е намислил да стори на брата си; така да отмахнеш злото изсред себе си.
Второзаконие 1910 Заповед

21. Не пожелавай жената на ближния си; ни да пожелаваш къщата на ближния си, ни нивата му, ни слугата му, ни слугинята му, ни вола му, ни осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти


Наказание

Левит 24:19 И ако някой причини повреда на ближния си, нека се направи нему така, както е направил той:Питам братята и сестри , църквари !

Какъв трябва да е характера на Бога , след като 8 от десетте вечни заповеди със сигурност завършват с категоричната присъда (Смърт ), а другите две са под съмнение . Вие , братя и сестри привърженици на закона на плочите , защо не приемате наказанията идващи от тях ? Покажете ми един от вас почитателите и привържениците на закона , който да не е виновен поне в една от тия десет заповеди ? След като искате закон , защо не приемате неговите присъди ? Кой закон изпълни Христос , след като правеше себе си Бог , не спазваше съботата , оправдаваше и изцеряваше проклетите , оправдаваше прелюбодейците и ни призова към милост , прошка и покаяние ? Къде вие във вашия закон виждате възможност за оправдание ?

    В момента е: Пон Яну 21, 2019 2:58 pm