Християнски Портал Тясната Порта

Място за Християнско общение - ( Един Бог , Една вяра , Една църква )

Вход

Забравих си паролата!

Юли 2018

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Календар Календар

Кой е онлайн?

Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула


[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 15, на Пет Мар 07, 2014 8:37 pm

Социални мрежи-Връзки

Социални мрежи:
      facebook.com
      twitter.com
      myspace.com
      netlog.com

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Top posters


Небесния стандарт

Share
avatar
moisei
Admin

Брой мнения : 277
Join date : 22.04.2012
Age : 45
Местожителство : гр. Сливен

Небесния стандарт

Писане  moisei on Пон Юли 09, 2012 6:49 am

Цитат(stivansand @ 29/06/2012, 21:31) *
Аз също се извинявам, ако досега не съм бил разбран правилно!
Никога не съм отричал Закона, нито Правдата, която той носи.
И не знам да има християнин, който да го прави. Просто ние приемаме, както пише и Павел, че не можем да достигнем до спасение и новата твар чрез Закона. Не че той е лош, напротив, точно защото е съвършен, ни изобличава в греха и злото, което вършим, за да се съхраним като тление, плът.
Мога и примери да дам, помисли:
Никога ли през живота си не си лъгал? Дори след като си повярвал, поне мъничко? grin.gif
Никога ли не си се заглеждал по хубава жена, даже и като женен човек?!
Никога ли не си нарушавал заповедта за Шабата? (Ето, за голяма радост на Очакване, аз не съм против Съботата, просто не чрез това се спасяваме!)
Никога ли не ти се е искало да отмъстиш на някого, който ти е сторил зло?
Така ако продължим, ще установим, че всъщност не можем да пазим Закона, както ни го казва и Павел.
То и в Стария завет си го пише - че няма праведен ни един!
Е, какво да правим тогава?
Съботяните пазят Шабата, но нарушават други неща. Трети изпълняват част от заповедите, четвърти само някои...
Това докъде ни води? Мен лично като оня окаяник, дето не смеел глава да вдигне, считайки себе си недостоен - и право под Кръста Христов! Там е спасението! Там е изкуплението! Там е изчистването! Там е новата твар и новия живот!
Не че не трябва да пазим заповедите и да се стремим да изпълняваме Закона. Но не това е същността, и не чрез това се спасяваме! Пълното покаяние пред Жертвата Христова и смирението до което ни води поставя началото на духовната промяна в нас, от която следва всичко останало.
Аз лично нямам нищо против да пазя заповедите, вкл. тази за Съботата, празниците, даже и обрязването (не за мен, за мен е късно, но ако имам деца, примерно... ). Но с ясното съзнание, че не чрез това ще се препоръчам пред Бога и ще достигна до Царството. Друго иска Бог чрез Сина, казано и писано е в Новия завет, чети!
С цялото ми уважение! tan.gif

Да много правилно , но това е и целта на закона , да ни доведе при кръста на Христос . Да осъзнаем нашата безпомощност и божията милост , но и да осъзнаем , че в небето стандартите са много високи . Освен всичко , много хора се оправдават , че едва ли не ние не трябва да полагаме никакви усилия за да влезем в Царството на Бога , понеже Бог знае , че сме слаби в изпълнението на закона и ни прощава всеки грях в името Христос .

И така остава убеждението , че закона вече е напълно излишен , защото каквото и да сторим ще ни бъде простено . Да обаче пропускаме някой неща в новият завет , който потвърждават , че закона макар и записан в сърцата ни трябва да се пази и бих казал , че това е значително по ангажиращо , тъй като никой няма да има оправдание , понеже ето какво каза Христос на фарисеите .


Йоан 9:41 Исус им каза: Ако бяхте слепи, не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме, грехът ви остава.
Има и нещо друго , че има хора чиято съвест ги осъжда за грях , но те самоволно продължават да го вършат , докато стигнат до мястото където приемат греха за нещо естествено и нормално . Тоест те пренебрегват закона написан в сърцето и след време грехът започва да пише своят закон .
Така последното състояние на човека става много по лошо от първото . И ето какво казва словото за такива хора .


Евреи 10:26 Опасност от отстъпничество
Защото ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

И не на последно място са смъртните заповеди , които много вярващи смятат , че са отпаднали , но истината е друга .


1 Йоаново 5:16 Ако някой види брат си, че извърши несмъртен грях, нека се моли и Бог ще му даде живот, т. е. на онези, които съгрешават несмъртно. Има грях (водещ) към смърт - не казвам за него да се моли.

1 Йоаново 5:17 Всяка неправда е грях; и има грях, който не води към смърт.


И за това днес почти не се говори в църквите , защото словото е твърде тежко и много хора биха напуснали ,, църквите " , понеже днес хората са свикнали да слушат розови евангелия пълни с обещания , свобода и оптимизъм . Днес вярващите не искат да се ангажират по никакъв начин с истината такава каквато е и са си натрупали учители според сърцата , защото ги сърбат ушите и искат да слушат само това което на тях им харесва .
И понеже много от така наречените лидери не познават истината , нито законите в църквата , са я превърнали в инкубатор за слепци .
Та ако искаш да ти избодат очите отиди на църква , така със сигурност няма да видиш нищо .


Истината е , че Христос ни остави благодат , защото в негово име Бог ни изпраща сила от небето за да не ходим вече по първоначалните си страсти , но да се наслаждаваме в закона на Бога , в който е скрита съвършената правда .

Йоан 16:7 Обаче Аз ви казвам истината - за вас е по-добре Аз да отида, защото ако не отида, Утешителят няма да дойде при вас; но ако отида, ще ви Го изпратя.
Днес църквата е на това дередже понеже в нея липсва закона на Бога . Затова и днес се хули името на Бога , защото църквата вместо да е пример за чистота и святост е станала мафия и досущ като мафията не иска нейните тъмни дела да се показват , понеже са пълни с всякакви нечистотии и блудства .

    В момента е: Пон Юли 16, 2018 4:48 am